7 πρωινές συνήθειες για μια επιτυχημένη μέρα – κάθε μέρα

Είναι 6:00 π.μ. και το ξυπνητήρι χτυπά… Ήρθε η ώρα να σηκωθείς από το κρεββάτι και να κατακτήσεις τον κόσμο! Περίμενε όμως – Θέλεις να μάθεις ποιες (7) επτά δραστηριότητες, τις οποίες αν τις κάνεις συνήθεια, σου εγγυόνται μια επιτυχημένη καθημερινότητα; – Ωραία, πάμε να τις δούμε μια προς μία:

 1. Ευγνωμοσύνη: Να ξυπνάς με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης στην καρδιά σου! Πριν σηκωθείς από το κρεββάτι σου, κάνε μια μικρή προσευχή, λέγοντας κάτι τέτοιο: «Θεέ μου σ’ ευχαριστώ που μου επιτρέπεις ν’ απολαύσω τη ζωή για μια ακόμη μέρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Σε παρακαλώ βοήθησε να εξελιχθούν όλα όμορφα και σήμερα, δίνοντάς μου δύναμη στις όποιες δυσκολίες.»
 2. Ενυδάτωση: Είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, αμέσως μετά από τον ύπνο. Να πίνεις ένα ποτήρι νερό, με λίγο λεμόνι, κάθε πρωί – θα παρατηρήσεις πως η ενέργεια και η διάθεσή σου θα βελτιωθούν άμεσα.
 3. Διάβασμα/Άσκηση: Να διαβάζεις μια με δυο σελίδες, από οποιοδήποτε βιβλίο επιλέξεις (θα μπορούσε να είναι μια νουβέλα ή ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης). Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 5′ του χρόνου σου, τίποτε το ιδιαίτερο αν το καλοσκεφτείς, αλλά πολύ σημαντικό για την διαύγειά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις το πνεύμα σου! Για 10′ να κάνεις διατάσεις ή περπάτημα ή τζόκινγκ. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις το σώμα σου!
 4. Ενέργεια: Να τρως κάθε πρωί ένα υγιεινό και καλό πρωινό. Οι ειδικοί συμφωνούν πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Φρούτα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προϊόντα ολικής άλεσης… είναι κάποια απ’ τα απαραίτητα συστατικά του, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου!
 5. Στρατηγική: Να δημιουργείς με στρατηγική, ολοκληρωμένα πλάνα για την κάθε μέρα. Κάποια απ’ τα πλάνα που μπορείς να δημιουργήσεις είναι τα ακόλουθα:
  – ημερήσια λίστα υποχρεώσεων και
  – λίστα με τους ημερήσιους στόχους
 6. Προτεραιότητες: Να θέτεις προτεραιότητες, ξεκινώντας από τις (3) τρεις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να διεκπεραιώσεις εντός της ημέρας.
 7. Οπτικοποίηση: Λίγο πριν φτάσεις στη δουλειά σου, κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου γεμάτο αυτοπεποίθηση, επιτυχημένο και παραγωγικό, δηλαδή έτσι όπως είσαι όντως! Δες το εαυτό σου να φέρνει εις πέρας κάθε πρόκληση της μέρας. Δες τον εαυτό σου στην καλύτερη εκδοχή του!

Αν ξυπνάς νιώθοντας ευγνωμοσύνη, και στη συνέχεια προσεύχεσαι ή διαλογίζεσαι, διαβάζεις, ασκείσαι, ενεργοποιείσαι, σκέπτεσαι στρατηγικά, βάζεις προτεραιότητες και τέλος οπτικοποιείς τις επιθυμίες σου, σίγουρα θα καταφέρεις να γοητεύσεις και να πετύχεις στην καριέρα και στη ζωή σου!